PASTORAL

LEMA DE PASTORAL  2014/15: “SIGUES FELIÇ, TENS MOLT A DONAR


Emmarcat en l'objectiu general del trienni 2012-2015: 'BUSCA'T: en tu, amb els altres, per als altres', iniciem el curs 2014/15 amb el lema 'Sigues feliç: tens molt a donar'.

LA nostra fita com a educadors no és només que el nostre alumnat acumuli coneixements teòrics i tècnics sinó que sigui feliç perquè aquest és el sentit vital i final de tot ésser humà.

No hi ha dubte que la nostra societat proposa una quantitat d'ofertes de falsa felicitat més relacionades amb l'acumulació de plaers externs, que no pas amb un sentit de felicitat profund.

Però, la felicitat no és una utopia que no es pugui treballar i educar des de l'escola, sinó que és necessari que acompanyem els nostres infants i joves en el desvetllar d'aquesta.

És important que cadascú de nosaltres busquem el nostre lloc en el conjunt de la vida, del món, de l'Univers.

El nostre caminar per la vida va dibuixant una via que va prenent forma a mesura que anem vivint les alegries i les tristeses que trobem al llarg d'aquesta.

Fer camí no sempre implica caminar sol, però sí que requereix un autoconeixement com a persona. Caminar en grup, és sentir-se acollit, és sentir-se acceptat, és construir un pont entre el donar i el rebre, és en definitiva oferir-se un mateix, en servei i gratuïtat, és una vida amb sentit. I, això només és vàlid, si es fa sempre des de l'estimació, des de l'amor.

És precisament l'amor, el que dona el veritable sentit a la vida, el pilar de la nostra existència.

Si caminem junts oberts al món ens enriquim i ens ajudem perquè:

  • Tots ens necessitem
  • Els altres ens necessiten: la solidaritat
  • Tu i jo necessitem ajuda i ser ajudats
  • Jo he estat ajudat. Què puc fer per ajudar els altres?
  • Tot allò que faig afecta els altres
  • El que es fa aquí afecta allí
  • Un dia no viscut és un dia perdut: Desperta't! Tens quelcom a fer
També et pot interessar...